Home » Blog » Nail bar » Alles wat je moeten weten over je eerste bezoek aan een nagelsalon

Alles wat je moeten weten over je eerste bezoek aan een nagelsalon.

Verzorgde nagels maken een vrouw aantrekkelijk en zelfverzekerd. Nagellak geeft je handen een afgewerkte look. En manicures in het algemeen geven klasse. Een goede behandeling draagt bovendien bij tot de gezondheid van je handen en nagels. Bij een nagelsalon trakteer je jezelf op een stukje luxe en ontspanning. En dat is ook goed voor de geest! Bezoek je voor de eerste keer een nagelsalon dan wordt je misschien overdonderd door alle verschillende benamingen en soorten nagellak. Geen nood. Een professionele nagelstyliste zal voor jou de tijd nemen om alles uit te leggen en de voor jou meest geschikte behandeling te kiezen. Met deze blog willen je alvast een beetje wegwijs maken in de wereld van het nagelsalon.

Basic manicure

Een manicure op zich is een verzorgende behandeling die jouw handen en natuurlijke nagels verzorgt. Een basic manicure bestaat uit het verzorgen van de nagelriemen, het in model vijlen van de nagels, het polijsten van de nagels en het verwijderen van overtollige velletjes aan de nagelriemen

Luxe manicure

Dames die wat langer in de watten willen gelegd worden kunnen een luxe manicure boeken. De basic manicure wordt verder aangevuld met een handmasker en handmassage.

Verlengingen (Tips)

Probeer jij al een tijdje om je nagels langer te laten groeien, maar wil het maar niet lukken? Vraag dan naar een verlenging of “tips”. Dit zijn kleine kunststof opzetstukjes die met speciale lijm aan de nagels worden bevestigd en vervolgens in model worden gebracht met een vijl. De tips worden afgewerkt met gel en je krijgt stevige en natuurlijk ogende nagels.

Bij Wegirls wordt er in de plaats van acryl of gewone gel gewerkt met Gelish Polygel.

Gellak (Semi-permanente nagellak)

Gellak zit tussen gewone nagellak en gelnagels in. Het grote verschil met gewone nagellak is de samenstelling van het product. Gellak ziet eruit zoals gewone nagellak maar is glanzender en sterker.

Gellak (wordt ook soms Shellac, Gelish of soak-off gel genoemd) bestaat uit gel die meegroeit met je nagels waardoor hij niet afbrokkelt. Het aanbrengen gebeurt in verschillende lagen (basislaag, lak, beschermlaag) die worden uitgehard onder een speciale UV-lamp. Semi-permanente nagellak kan er tot ongeveer 20 dagen perfect uitzien, afhankelijk van wat je allemaal met je handen doet. Ook de groeisnelheid, textuur en hardheid van je nagels kan de levensduur van de lak beïnvloeden. Je mag er echter zeker van zijn dat je nagels er 2 weken perfect uitzien. Semi-permanente nagellak is niet aan te raden aan mensen met zwakke of dunne nagels. De nagelstyliste zal samen met jou bekijken of dit voor jou de beste keuze is.

Gelnagels

Gelnagels kunnen gebruikt worden voor het verstevigen of het verlengen van de natuurlijke nagels. Gelnagels zorgen voor bescherming en stevigheid en ze beschermen tegen het breken van zwakke, dunne en/of lange nagels. De gel zit meestal in een potje.

Gel wordt aangebracht met behulp van een penseel op de natuurlijke nagel. De gel wordt daarna verder in model gebracht en moet tot slot uitharden onder een UV-lamp. Deze uitharding kan soms een branderig gevoel geven. De levensduur van gelnagels is ongeveer gelijk aan die van Gellak. Gelnagels kunnen op de natuurlijke nagel worden aangebracht, maar ook op een kunstmatige verlenging. De levensduur van gelnagels is ongeveer 3 a 4 weken.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn kunstnagels die op de natuurlijke nagels worden aangebracht. Er kan net als met Gelnagels, ook met verlengingen worden gewerkt. Acrylnagels zijn steviger en kunnen langer gedragen worden. 

De acrylnagels bestaan uit een combinatie van poeder en vloeistof. Van deze combinatie wordt een vloeibaar bolletje gemaakt dat gevormd kan worden tot een kunstnagel. Die zal uitharden aan de lucht dus hier is er geen UV-lamp nodig.

De vloeistof die hierbij wordt gebruikt geurt erg hard. Dit maakt deze behandeling iets minder aangenaam.

Polygel

Bij Wegirls wordt er in de plaats van acryl of gewone gel gewerkt met Gelish Polygel.

Gelish PolyGel brengt het beste van 2 werelden samen. Het combineert alle positieve eigenschappen van zowel acryl als die van de gel. Dit product is sterker dan gelnagels en flexibeler dan acryl. Het voelt bovendien vederlicht en zeer natuurlijk aan.

PolyGel is geurloos en brandt niet in de lamp. Door de vernieuwende samenstelling kan deze gel erg dun aangebracht worden. Hierdoor verkrijg je een natuurlijker resultaat.

Polygel is een ‘kauwgomachtige’ gel die verpakt zit in een tube. De juiste hoeveelheid gel wordt afgesneden en het bolletje wordt op de nagel geplaatst. Doormiddel van een penseel die wordt bevochtigd met een vloeistof wordt het bolletje gemodelleerd op de natuurlijke nagel. Met deze gel kan eveneens verlengd worden. Even uitharden in de lamp, en klaar!