Home » Blog » Skin Care » Dit zijn de 4 grootste stille vijanden van je huid

Dit zijn de 4 grootste stille vijanden van je huid

Mogen we beginnen met een open deur in te trappen? Alcohol en nicotine zijn niet goed voor de huid. De schadelijke stoffen drogen de huid uit. Onomkeerbaar. Tenzij je zou stoppen met roken bijv. Dat is je al gelukt? Proficiat! Nooit met roken begonnen? Fantastisch. Toch moet je voorzichtig blijven. Er liggen immers nog meer vijanden voor je huid op de loer… Het slechte nieuws is dat we er iedere dag ongewild mee geconfronteerd worden. Maar er is gelukkig ook goed nieuws: we kunnen er iets aan doen. Door onze lifestyle aan te passen én de juiste cosmeticaproducten te gebruiken.

1. Luchtvervuiling

Eindeloze files, druk stadsverkeer en de industrie vervuilen onze lucht met ultrakleine, rondzwevende deeltjes: fijnstof. Voor onze gezondheid is er echter niets fijn aan fijnstof. Kan je eraan ontsnappen? Als verhuizen naar de Alpen of Pyreneeën geen optie is, helaas niet.

Wist je dat fijnstof niet alleen slecht is voor de longen, maar ook voor je huid?

De ultrafijne, vervuilde deeltjes uit de lucht nestelen zich in je poriën. Bij langdurige blootstelling raken die verstropt. Gevolg:

• Je huid kan niet meer ademen
• Je huid verliest zijn gezonde glans.
• Huidverouderingsproces versnelt

Tip: Anti-pollution skincare. Beschermende dagcrèmes met anti-oxidanten die verhinderen dat je huid verstopt raakt met vuil van buitenaf.

• UV-straling

Een strakke, blauwe hemel… De Zon die volop schijnt en een glimlach op je gezicht tovert.  De wereld ziet er zoveel mooier uit op een zonnige dag. Om er echt van te genieten, smeren we natuurlijk onze huid in met een beschermende zonnecrème met hoge factor.

Wist je dat je huid ook blootgesteld wordt aan schadelijke uv-straling als de zon niet schijnt?

Ook al is de zon verstopt achter grijze wolken, toch wordt je huid iedere dag blootgesteld aan de uv-stralen in het zonlicht. En zelfs binnen, achter glas zijn we niet 100% beschermd. Deze dagdagelijkse, onzichtbare straling is slecht voor voor je huid:

• Ontstaan van pigmentvlekjes in je gezicht
• Verminderen van elasticiteit van de huid
• Huidverouderingsproces versnelt

Tip: Dagcrèmes met SPF. En hou ook een handcrème met SPF in je buurt. Handig om er altijd één in je handtas te hebben. Of bewaar het in je handschoenenkastje van je auto om ze in te smeren. Je handen hebben een dunne huid en zijn daardoor extra gevoelig voor veroudering. Niet voor niets wordt er gezegd dat je de leeftijd van een vrouw kunt aflezen aan haar handen.

• Schadelijke stoffen in huis

80% van onze tijd spenderen we binnenskamers. Op het werk of thuis. De plek waar je samen met je gezin en vrienden kan genieten, feesten. De plek waar niets moet, waar je heerlijk jezelf kan zijn. Klinkt als een hemels paradijs, toch? Niet zo voor je huid.

Wist je dat in ieder huis of kantoorgebouw organische stoffen voorkomen die de lucht verontreinigen én je huid?

Een open haard bijvoorbeeld brengt sfeer en gezelligheid in je woonkamer. Maar helaas ook rookdeeltjes die je poriën doen verstroppen. Net zoals fijnstof. Maar ook sommige schoonmaakproducten en verf op solventbasis bevatten heel wat vluchtige oranische stoffen die de lucht verontreiningen binnenshuis. En dus nadelig zijn voor de huid:

• Verzwakken de huidbarrière
• Doen de huid minder ademen
• Versnellen het huidverouderingsproces

Af en toe de ramen openzetten om de ruimtes te verluchten al voldoende? Het helpt zeker. Maar vergeet niet dat de schadelijke stoffen van buitenaf dan ook naar binnen kunnen. Afdoende bescherming biedt het dus niet. Tip: Anti-pollution skincare voegt een extra beschermlaag toe aan uw huid. Zo kan je zonder zorgen weer thuis doen wat je moet doen: ontspannen en genieten.

• Vervuiling door blauw licht

S’ochtends voor je de deur uitgaat nog even je mails checken, je social media bijwerken en snelsnelsnel het laatste nieuws lezen om weer helemaal bij te zijn. Klinkt bekend? Je bent niet alleen. Ook voor ons en miljoenen andere Belgen is het dagelijkse kost.

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 150 keer per dag een blik werpen op onze smartphone. En dat we in totaal bijna 6 uur per dag voor een scherm zitten. Of dat nu een tv-scherm, een computerscherm, tablet, spelconsole of smartphone is.

We stellen ons dus in grote mate bloot aan het blauw licht afkomstig van onze ledschermen. Het energielevel van blauw licht is echter heel hoog. Vlak voor het slapen je social media checken is geen goed idee.

Wist je dat blauw licht afkomstig van je scherm ook je huid aantast?

De effecten voor de huid zijn vergelijkbaar met UV-straling, maar zijn gelukkig veel minder agressief. Op lange termijn zijn de gevolgen echter even schadelijk. Begin nu al met het beschermen van je huid. Zo vermijdt je:

• Kans op pigmentvlekjes in het gezicht
• Dat je huid slapper wordt
• Dat het huidverouderingsproces versnelt

Wegirls helpt je jouw huid optimaal te beschermen tegen alle gevaren van buitenaf. Dankzij de Excel Therapy 02 van Germaine de Capuccini.

Wil jij ook stralend Cityproof zijn? Ga voor de perfecte bodyguard: Excel Therapy O2 van Germaine de Capuccini. De ultieme bescherming van je urban skin.