• ontharing gereedschap
Home » Blog » Wax bar » Epileren, scheren of waxen? De voor- en nadelen!

Epileren, scheren of waxen? De voor- en nadelen!

Hoe maak je komaf met al die ongewenste haren op je lichaam en wat zijn de voor- en nadelen van epileren, scheren of waxen?

Toen vorig jaar m’n beautysalon opende vond ik het belangrijk dat ik ook ontharingen kon aanbieden aan m’n klanten. Tijdens m’n opleiding had ik al de vele voordelen gezien van wax tegenover scheren. Ik heb me dan ook volledig uitgerust en ben op zoek gegaan naar de beste waxen op de markt. Wat ik me toen niet realiseerde is dat er nog een taboe hangt rond waxen. Klanten zijn heel onwennig. Ik kreeg ook veel terugkerende vragen over wax “down under”.

Om het allemaal wat meer bespreekbaar te maken schreef ik vorige week een blog “Alles wat je moeten weten over je eerste Brazilian wax”. Het was geen diepgaande onderzoeksjournalistiek maar gewoon enkele tips voor “first timers”. Toch schoten de websitebezoeken de hoogte in. De blog werd ondertussen meer dan 1000 keer gelezen. Hoog tijd om nog meer te schrijven over al dan niet ongewenst lichaamshaar .

Bikinilijn of ‘total nude’?

Onderbenen en oksels moeten haarloos zijn, daarover zijn de meeste vrouwen het eens. Ook in het aangezicht wil m’n geen haar op ongewenste plaatsen. Tijdens de zomermaanden willen de meeste dames zeker geen haartjes boven de bikinilijn. Maar meer en meer vrouwen gaan nu ook voor een volledige ontharing (Full Brazilian). Ik kreeg veel “first timers” over de vloer. Ze gingen eerder al met een scheermesje aan het werk maar schakelen nu over op wax.

Voordelen van scheren

Scheren kan je in alle rust zelf doen en is bovendien pijnloos en goedkoop. Je hebt niet meer nodig dan een scheermesje en scheerschuim of scheergel. Moeilijk is het niet en het gaat relatief snel.

Nadelen van scheren

De haartjes komen snel terug. Bijkomend probleem is dat de terugkomende haartjes hard en stug zijn. Je zal dus iedere week terug aan het werk moeten. Met scheren heb je een grote kans op irritatie, jeuk en ingegroeide haartjes en dit zeker op de meest gevoelige plaatsen.

Voordelen van epileren

Epileren (met een epilator) zorgt ervoor dat de haartjes met haarzakje en al worden verwijderd waardoor ze langer wegblijven dan bij het scheren. Ook epileren kan je in alle rust thuis doen en is goedkoop. Epileren is niet moeilijk.

Nadelen van epileren

Het grootste nadeel van epileren is dat het erg pijnlijk kan zijn, al heeft de een er meer last van dan de ander. De haartjes komen ook relatief snel terug waardoor je moet blijven epileren.

Voordelen van waxen

Bij waxen worden de haartjes volledig uitgetrokken en dat geeft dat ultieme fris en zacht gevoel. De haartjes komen ook minder snel terug en je krijgt geen stoppeltjes en jeuk. De haartjes die terug groeien zijn zacht. Irritatie is zo goed als onbestaande. Als je kiest voor een behandeling bij een ervaren schoonheidsspecialiste weet je bovendien zeker dat de beste waxen en producten worden gebruikt waardoor het resultaat optimaal is.

Nadelen van waxen

Bij waxen worden de haartjes uit de huid getrokken en dat voelt op sommige plaatsen best pijnlijk aan. Zelf waxen is moeilijk. Als je het niet goed doet worden de haartjes niet uitgetrokken maar breken ze af. Voor een goed resultaat moet je best naar een schoonheidssalon met veel ervaring gaan en zo wordt waxen flink duurder dan scheren. Bovendien moet je de comfort zone van je badkamer verlaten.

Besluit

Als je vrede neemt met de paar nadelen van waxen is het zonder meer de beste oplossing. Tuurlijk, het is niet pijnloos. Toch zie ik ook de nieuwkomers terug komen. Logisch: met een goede waxbeurt ben en voel je jezelf gewoon beter én mooier. De tijd die je moet nemen voor een behandeling spaar je dan weer uit door niet wekelijks meer te moeten scheren of epileren.

Wist je dat wax het ook beste resultaat geeft op minder voor de hand liggende plaatsen? Zo bied ik mijn klanten ook ontharingen aan van neusgaten, voeten, tenen en handen.