• Braziliaanse vrouwen in voetbaltenue
Home » Blog » Wax bar » Alles wat je moeten weten over je eerste Brazilian wax

Alles wat je moeten weten over je eerste Brazilian wax

Je eerste Brazilian wax is een beetje zoals die andere “eerste keer”. Je weet niet goed waar je aan begint, je bent super nerveus, én het doet pijn. Gelukkig is het ook snel gedaan, net zoals die andere eerste keer. Hoe overleef je die eerste Brazilian wax en wat moet je weten alvorens je er aan begint.

Schaamte of onzekerheid is nergens voor nodig.

In een wax bar hebben ze echt al alles gezien in alle vormen en maten. Met veel en met weinig begroeiing. Een professionele schoonheidsspecialiste kijkt nergens van op. Is het je eerste keer en ben je onzeker? Zeg dat dan gewoon. Achteraf zal je zien dat het nergens voor nodig was.

Voorbereiding: Let it grow!

Ga je vooral niet scheren vlak voor een Brazilian wax. De ideale lengte voor een eerste behandeling is 5 mm of (veel) langer. Dit wil zeggen dat je je minimum 10 dagen voor de behandeling niet mag scheren. Dus ook hier geen schaamte. Hoe langer hoe liever.

Doet het pijn?

Jazeker! No pain, no gain. Maar laten we niet overdrijven. De pijn duurt een halve seconde en is dan weer weg. Als je geniet van het resultaat ben je die korte pijn alweer lang vergeten. En als je regelmatig terugkomt worden de haartjes minder stug en zal je zien dat de pijn veel minder wordt.

Kan ik me scheren na een Brazilian wax?

Dat kan, maar dat wil je niet. Scheren heeft veel nadelen. Je moet het regelmatig doen en je krijgt terug stoppeltjes, bultjes en jeuk. Als je eenmaal de voordelen van een wax behandeling hebt leren kennen wil je niets anders meer.

Wat met de hygiëne?

Hygiëne is super belangrijk in een beauty salon. Bij Wegirls werken we altijd met handschoenen en worden de spatels maar één keer gebruikt. Alles wat in contact komt met de klant wordt onmiddellijk weggegooid. Na de behandeling wordt je nog eens volledig ontsmet.

Wat mag ik doen na de behandeling?

Draag best losse kledij en ga niet onmiddellijk sporten of in de sauna. Strakke kledij kan gaan schuren en dat voelt onaangenaam aan. Als je gaat sporten (of hard gaat werken) ga je zweten en kan de behandelde zone niet tot rust komen. Ga dus liever met een glaasje wijn op een terrasje zitten en stel die workout voor één keertje uit.

Kan ik mezelf waxen?

Neen, dat kan je niet. Zelfs de meest ervaren schoonheidsspecialistes zullen voor hun intieme waxing altijd beroep doen op een collega.

Keep it clean.

Doe jezelf en de schoonheidsspecialiste een plezier en douche of was je grondig alvorens je de Brazilian laat uitvoeren. Sowieso krijg je voor de behandeling nog een hygiënisch doekje om alles nog eens op te frissen.

Tijd van de maand? Verplaats de afspraak!

In principe kan je tijdens die tijd van de maand gewaxt worden maar het is niet aan te raden. Je hormonen staan op een hoog pijl en het doet meer pijn. Je zal je bovendien extra ongemakkelijk voelen en het werkt minder hygiënisch.

Controleer je gezondheid

Als je infecties of andere tijdelijke ongemakken hebt dan is een Brazilian niet toegelaten.

Conclusie

Een Brazilian is niet iets om schrik van te hebben. Kies altijd voor een professioneel salon met veel ervaring en een perfect hygiëne. Wegirls is gespecialiseerd in intieme ontharing bij vrouwen en we kregen al veel first timers. Je bent bij ons op een goed adres.