Home » Blog » Brows and lashes » Wat maakt brow henna zo onweerstaanbaar?

Wat maakt brow henna zo onweerstaanbaar?

Big is beautiful

 

Brow henna een one hit wonder? Think again! In de hitlijst van de brow styling blijft brow henna dé onbetwiste nummer 1. Volle, volumineuze wenkbrauwen zijn nog steeds helemaal the way to go. Op de catwalk, in hippe nachtclubs, in de straten van coole steden zoals New York, Londen, Berlijn en natuurlijk Antwerpen.

Lange tijd leek microblading hét godsgeschenk voor wie van mooie, volle wenkbrauwen droomde. Dankzij brow henna is er een pijnloos én goedkoper alternatief. Een make uptechniek die bovendien toelaat steeds de kleur te creëren die het best bij je past.

Henna wie?

Brow henna is een natuurlijk product op basis van Indiase henna. Het is niet hetzelfde als pure henna, wat roodkleurig is en oa gebruikt wordt voor versieringen op de huid. Aan brow henna zijn kleurpigmenten toegevoegd die de henna een mooie licht –tot donkerbruine en zelfs zwarte kleur geven.

Zet je wenkbrauwen extra in de verf met de henna brow styling van Wegirls.

We love Brow henna

Een henna brow styling zorgt voor prachtigvolle wenkbrauwen. De henna wordt aangebracht op de wenkbrauwhaartjes én op de huid. Het creëert een illusie van diepte en vult kale plekjes in de wenkbrauw op. Heb je van nature ultradunne wenkbrauwen maar wil je gaan voor een vollere, natuurlijke look? Dan is brow henna de perfecte oplossing voor jou.

Brow henna blijft langdurig mooi. Afhankelijk van je huidtype tot zelfs 10 dagen na de behandeling. Hoe droger je huidtype, hoe langer de brow henna blijft zitten. Op je wenkbrauwharen blijft henna zelfs nog veel langer mooi: 6 tot 8 weken! Dit verklaart waarom we bij Wegirlszoveel enthousiaste reacties krijgen, en niet alleen van klanten.

“Hoe heerlijk is het niet om s’ochtends op te staan met mooi, strakke wenkbrauwen? Geen gedoe meer met poeders en penseeltjes. Zalig, toch?”

Esther, Wegirls

Brow henna vs verf

Is dit het einde van ‘gewone’ wenkbrauwverf? Absoluut niet. Maar dankzij Brow henna heb je nu nog meer keuze om te variëren. Het hangt er maar van af wat je zelf wil. Ben je van nature al gezegend met mooi, volle wenkbrauwen? Dan is brow henna misschien weltoo much voor jouw look. Ook in de volgende situaties is brow henna af te raden:

 • bij een erg vette huid
 • bij wondjes of irritaties in en rond de wenkbrauw
 • als er sprake is van allergie voor henna

Om het je makkelijk te maken zetten we de belangrijkste kenmerken van beide brow stylingsop een rij:

Brow Henna

 • 2 – 3 weken zichtbaar
 • Geen toevoeging van oxydanten
 • Voor wie mooie, volle wenkbrauwen wil

Wenkbrauwverf

 • 10 – 14 dagen zichtbaar
 • snel en makkelijk aan te brengen
 • voor wie van nature al mooie, volle wenkbrauwen heeft

De perfecte henna-look in 4 stappen

Een henna brow styling duurt maximaal 45 minuten.  Op die tijd hebben we jouw wenkbrauwen een complete make-over gegeven.

Stap 1: Kies jouw ideale kleur

Eerst luisteren we naar jouw wensen en voorkeuren. Daarna gaan we samen op zoek naar de perfecte hennakleur voor je wenkbrauwen. Je ideale kleur hangt immers af van jouw huidtype –en kleur, haarkleur, je mood…

Er zijn 5 hoofdtinten waaruit je kan kiezen:

 • BLOND: Voor blonde tot donkerblonde wenkbrauwen.
 • LIGHT BROWN: Goudbruin. Stralend.
 • MEDIUM BROWN: Koeler en donkerder dan blond.
 • DARK BROWN: Warm en koel tegelijk.
 • INTENSE BLACK: Ideaal voor wie van intens koele, ultradonkere wenkbrauwen houdt.

Door de kleuren met elkaar te mixen zijn nog veel meer tinten mogelijk.

Wegirls raadt je aan om de eerste keer niet voor een té donkere kleur te kiezen. Valt de gekozen tint toch te licht uit voor jouw? Dan kleuren we bij tot je tevreden bent over het resultaat.

Stap 2: Ideale verzorging

De wenkbrauwen worden eerst extra ontvet met een lotion. Dit is nodig omdat de henna minder goed hecht op een vette huid.      

Stap 3: Perfect shaping

Je bepaalt samen met onze styliste de ideale vormvan je wenkbrauwen. Overtollige haartjes worden geëpileerd. Onze styliste brengt de henna aan met een penseel en brengt jouw wenkbrauwen in perfect shape.

Stap 4: Afwerken met make up

Wedden dat je nu al aan het glunderen bent bij het zien van het resultaat? Wacht tot we als final touch jouw make up hebben aangebracht, zodat je met echt perfecte wenkbrauwen de deur uitstapt.

Stay with me

Wanneer je wenkbrauwen helemaal henna-style zijn, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Voor een optimaal behoud van je henna brows:

 • Maak je wenkbrauwen de eerste 12 uur niet nat
 • Gebruik zo min mogelijk reinigingsproducten of crèmes
 • Je wenkbrauwen niet scrubben

Na een tiental dagen vermindert het henna-effect op de huid, maar niet op de wenkbrauwhaartjes. Het effect blijft daar 6 tot 8 weken zichtbaar. Gebruik een wenkbrauwpoeder om af en toe bij te kleuren of kom langs bij Wegirls. Wij helpen je graag verder!

Perfect Eyelash

Je wenkbrauwen de beste en duurzaamste zorg bieden, is voor ons superbelangrijk. Daarom rekent Wegirls op producten van topkwaliteit om jouw perfecte henna-look te creëren: Perfect Eyelash, internationaal gewaardeerd voor zijn professionele wimper –en wenkbrauwproducten.

De brow henna van Perfect Eyelash is 100% vrij van giftige stoffen, 100% cruelty free (niet getest op dieren) en 100% vrij van parabenen.